Op vrijdag 25 maart houdt politicoloog Tim ’S Jongers, senior adviseur bij de RVS (Raad voor Volksgezondheid & Samenleving) de vijfde Participatielezing van Movisie. Titel is ‘Van kloof naar brug: het belang van ervaringskennis voor het verkleinen van verschillen’. Centraal in zijn verhaal staan ervaringskennis en de vraag hoe gemeenten daar veel beter gebruik van kunnen maken. Hoe kunnen beleid en uitvoering vanuit de verhalen van mensen beginnen?

Wie is Tim ’S Jongers?

Sinds september 2019 is Tim ‘S Jongers als senior adviseur in dienst bij de RVS. Tim streeft ernaar om de systeemwereld en de leefwereld van burgers zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zijn wens is dat iedereen kan leven in een land waar hij of zij zich ten volle kan ontplooien, naar eigen mogelijkheden en naar eigen wensen. Hij is vooral actief op het thema ‘Verschillen in de samenleving’.

Opgroeien in armoede en onzekerheid

Momenteel werkt Tim ‘S Jongers aan een RVS-project omtrent bestaansonzekerheid. Het boek ‘Gezichten van een onzeker bestaan’, waarin 14 mensen openhartig getuigen over een leven in bestaansonzekerheid, is de voorloper van dat advies. In De Volkskrant vertelde Tim dat hij zelf ook opgroeide in grote armoede en onzekerheid en weet hoe moeilijk het is om daaruit te komen: ‘Als je met 10-0 achterstand begint, is hogerop komen geen klim op een ladder. Het is een tunnel waarin je moet blijven kruipen.’

Lees het complete artikel op de website van Movisie:

Participatielezing 2022 door Tim 'S Jongers: ‘Beleid en uitvoering begint bij de verhalen van mensen zelf’

Foto van Tim ‘S Jongers, gemaakt door Peter van Beek.