Beeld ter illustratie door Eveline van Egdom.

Stel je raakt je woning kwijt en kunt geen nieuwe vinden, wat doe je dan? Voor Marit en Paul betekende het verlies van hun baan ook het verlies van hun slaapplaats. Na maanden op de bank slapen en rondzwerven op straat, vonden ze toch een woning.

Ondanks dat verschillende partijen zich de afgelopen jaren bezighielden met de aanpak van dakloosheid, hebben nog altijd te veel mensen in Nederland geen vast woonadres. Er is meer inspanning nodig om die mensen te helpen, schreven de Nationale Ombudsman en de Kinderombudsman vorige maand aan staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid.

Onzichtbare dakloosheid

Een groep die nog altijd vaak over het hoofd wordt gezien door de overheid en andere instanties zijn de mensen die niet op straat leven, maar ook geen vast woonadres hebben. Zij slapen bij vrienden of familie op de bank, of wonen in een auto of caravan.

In tegenstelling tot de mensen die overnachten in dak- en thuislozenopvanglocaties of op straat, is het bij hen lang niet altijd duidelijk dat ze dakloos zijn. Vandaar dat ze vaak ‘onzichtbaar dakloos’ worden genoemd. Om uiteenlopende redenen lukt het deze groep niet om een eigen woning te vinden.

Lees het volledige artikel op de website van eenvandaag.avrotros.nl:

Op de bank slapen bij vrienden of familie omdat je zonder woning zit: 'onzichtbare' dakloosheid groot probleem, weet ook Marit

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!