Doetinchem heeft in beeld hoeveel dak- en thuislozen er in de regio zijn, als voorbode voor nieuw beleid. In de hele Achterhoek gaat het om 423 personen die mogelijk dak- of thuisloos zijn, of het risico lopen om op straat te belanden. Als centrumgemeente gaat Doetinchem nu beleid maken, want in 2030 moet dakloosheid volgens het Rijk verleden tijd zijn.

In opdracht van Doetinchem en in samenwerking met andere gemeenten en maatschappelijke organisaties is onderzocht hoeveel dak- en thuislozen er precies zijn. Een onderzoeksbureau komt nu tot een getal van 264 personen in de hele Achterhoek die dak- en thuisloos zijn, of het risico lopen om dit te worden. Ook zijn er 159 ‘briefadressen’, dit zijn mensen zonder vast woonadres die het adres van iemand anders gebruiken voor correspondentie. Bijvoorbeeld voor post van de gemeente. Van deze personen is niet bekend waar ze verblijven, hier wordt verder onderzoek naar gedaan. Het is dus zeker niet zo dat de 423 personen die in beeld zijn, daadwerkelijk op straat leven.

Lees het volledige artikel op de website van regio8.nl:

Onderzoek naar dakloosheid brengt 423 'Achterhoekers' in beeld

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!