Nog 43 mensen kunnen niet terug naar hun woning in de Wouwermanstraat. Dat bleek na een bezoek dat wethouder Martijn Balster (PvdA) zaterdag aan de getroffen woningen in de Haagse Schilderswijk bracht. Er zijn nog 23 woningen onbewoonbaar. Tijdens het bezoek sloot de Pandbrigade drie aangrenzende woningen omdat hier te veel mensen zouden wonen.

Balster bracht zaterdag samen met de Pandbrigade, de gemeentelijke organisatie die zich inzet tegen illegale bewoning, een bezoek aan de getroffen straat. Hij sprak hier met een aantal verdrietige en angstige omwonenden, zo liet hij na afloop weten. ‘En heb een beetje kunnen bijdragen aan de inzameling van spullen voor de slachtoffers. Zetten alles op alles om mensen zo goed mogelijk te helpen.’

De hulp voor de getroffen straat is inmiddels goed op gang gekomen. Zo haalde de getroffen moskee binnen een dag de gewenste 100.000 euro op. Bewonersorganisatie De Paraplu zette onmiddellijk de deuren open, zodat mensen spullen kunnen doneren voor de slachtoffers. Ook zaterdag stromen de nodige spullen voor de slachtoffers van de brand binnen.

Lees het complete artikel op de website van Omroepwest:

Nog 43 mensen zonder huis na grote brand in Schilderswijk

Foto Martijn Beekman van Wethouder Martijn Balster.