Beeld: Janneke Holman. Bron: Gemeente Den Haag

Het bedrag dat mensen in de bijstand mogen ontvangen, wordt verhoogd. Die mensen mogen nu giften tot 1.800 euro per jaar ontvangen die niet worden verrekend. Dit gaat niet alleen om financiële donaties, maar ook om bijvoorbeeld boodschappen en cadeaubonnen.

Zowel alleenstaanden als echtparen mogen meer ontvangen. Voor alleenstaanden gaat het bedrag met 50 procent omhoog, van 1.200 naar 1.800 euro per jaar. Voor echtparen was het 1.700 euro en komt het nieuwe bedrag uit op ruim het dubbele: 3.600 euro. De beleidswijziging voor de lokale regel gaat met terugwerkende kracht in en geldt daarmee sinds begin dit jaar.

De verhoging van de giften zijn het resultaat van een motie van PvdA-fractievoorzitter Janneke Holman. Bij de begrotingsbehandeling eind vorig jaar kreeg haar motie een meerderheid. ‘Laten we als gemeente vrijgevigheid en solidariteit van mensen niet in de weg staan en de grens voor zowel alleenstaanden als samenwonenden omhoog trekken’, zei ze destijds tegen Omroep West.

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM:

Mensen in bijstand mogen hogere giften krijgen: 'Kleine, maar belangrijke stap'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!