Recentelijk is het rapport verschenen dat de stand van zaken weergeeft over de opvang en behandeling van daklozen in Den Haag. Dit rapport heeft nogal wat commotie veroorzaakt in de stad van ‘Vrede en Recht’ en terecht volgens het Straat Consulaat.

In dit bericht gaan we alle externe media berichten voor u verzamelen. Ook met het oog op de komende Gemeenteraadsverkiezingen is het goed om te weten waar de lokale politieke partijen staan in dit onderwerp voor u als geïnteresseerde kiezer.


Nachtopvang aan de Haagse Zilverstraat gaat grotendeels dicht

De noodvoorziening voor nachtopvang aan de Haagse Zilverstraat gaat dicht. Na forse kritiek op de omstandigheden in de Haagse daklozenopvang gaat het stadsbestuur op zoek naar kleinere en betere opvanglocaties.

Lees verder


TV West: Wethouder Klein: in juni ligt er plan voor daklozenopvang

De Haagse wethouder Karsten Klein gaat ervoor zorgen dat er in juni een plan klaarligt om de daklozenopvang in Den Haag te verbeteren. Dat zei hij donderdag in een commissievergadering van de gemeenteraad naar aanleiding van een kritisch rapport van de Rekenkamer. Daarin staat dat de hulp voor dak- en thuislozen ernstig tekortschiet.

Lees verder


AD: Den Haag is de stad van vrede en recht. Behalve voor daklozen.

De Haagse opvang voor daklozen moet snel op de schop. Een flink deel van de Haagse politiek wil kleinschalige 24-uursopvang afdwingen bij het stadsbestuur. De daklozen hebben ze mee.

Lees verder


Verzamelde video’s rapport Rekenkamer daklozen Den Haag