Veel Straatnieuws-verkopers zijn niet langer de doelgroep van het Leger des Heils, dat daarom de samenwerking heeft opgezegd. Komt het Straatnieuws nu zelf op straat te staan?

Godspower Osabouhien uit Nigeria kwam net als vele vluchtelingen in 2016 met een boot in Italië aan en werd daar door mensenhandelaren gedwongen werk te verrichten in het illegale circuit. De goedlachse man die ‘leeft van de kracht van God’ is op een gegeven moment gevlucht en in Nederland terechtgekomen. Hij zag mensen het Straatnieuws verkopen en is zodoende op deze woensdagochtend tijdens het wekelijkse spreekuur in het Hier en Nu aan de Wagenstraat om een verkoperspas aan te vragen.

“Dit is precies waar het Straatnieuws voor bedoeld is,” zegt coördinator Lilian van Herpen. “Mensen die tussen wal en schip vallen, kunnen wel bij ons terecht en kunnen zich op die manier staande houden.”

Maar het Straatnieuws staat binnenkort zelf op straat. Het Leger des Heils, dat de distributie doet en het spreekuur voor de verkopers faciliteert, heeft de samenwerking opgezegd. Reden? De meeste verkopers zijn geen Nederlandse rechthebbenden en zijn al lange tijd niet meer de doelgroep die het Leger des Heils bedient.

Leger des Heils staakt samenwerking met Straatnieuws: ‘Dankzij krant ben ik in leven’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Beeld: archief foto Straatnieuws van een Haagse verkoper ter illustratie.