Het is koud in Nederland. Heel erg koud en het is gevaarlijk voor mensen om buiten te slapen gedurende de nachten want de temperaturen vallen hard naar beneden. In het Belgische Etterbeek worden daklozen met behulp van een politieverordening gedwongen van straat gehaald. Hoe staat het in Nederland ervoor? We gaan in dit bericht media berichten verwerken die met de koudegolf in februari 2018 van doen hebben.


NOS: Ook in Nederland (zachte) dwang om daklozen uit de kou te houden

In het Belgische Etterbeek worden daklozen met behulp van een politieverordening gedwongen van straat gehaald. Daklozen die met de nu heersende temperaturen buiten blijven kunnen onderkoeld raken, zegt de burgemeester. De politie pakte het afgelopen weekend al tien daklozen op om ze naar een verwarmde ruimte te brengen.

De kou is hier nagenoeg hetzelfde, maar behalve in Eindhoven gebeurt het in ons land niet. Nog niet, tenminste.

Lees verder op de website van de NOS:

https://nos.nl/artikel/2219595-ook-in-nederland-zachte-dwang-om-daklozen-uit-de-kou-te-houden.html

Joshua kocht een caravan zodat daklozen niet in de vrieskou hoeven te slapen

TILBURG – Het zijn barre tijden voor daklozen, met de vrieskou. Joshua Campbell (37) heeft daarom zijn auto en caravan maandagochtend in Tilburg neergezet, zodat daklozen er gratis kunnen slapen. “Het is zo zielig als ze in de kou moeten liggen.”

Lees verder op de website van Omroep Brabant:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/275211502/Joshua+kocht+een+caravan+zodat+daklozen+niet+in+de+vrieskou+hoeven+te+slapen.aspx


De Telegraaf: Daklozen liever in de kou ’De één praat hardop in slaap, de volgende snurkt’

ROTTERDAM – De christelijke hulpverleningsorganisatie Ontmoeting in Rotterdam zet deze week extra medewerkers in om buiten slapende daklozen op te sporen. De veldwerkers proberen de daklozen te motiveren van de nachtopvang gebruik te maken.

Lees hier verder in de Telegraaf het artikel:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1722623/daklozen-liever-in-de-kou-de-een-praat-hardop-in-slaap-de-volgende-snurkt