Met bijna vijfhonderd man sterk waren ze er: bezorgde bewoners van wijken rondom de Sportlaan, waar Den Haag in het oude ziekenhuis ruim 700 asielzoekers, statushouders, zorguitstromers, daklozen, ex-dakloze gezinnen, starters en studenten wil huisvesten.

Twee posters houdt Marja Brabers uit de Vogelwijk vast. ‘Tegen massa-opvang Haga.’ Op de ander: ‘Senioren in de kou, wel een azc? Kom nou!’ ,,Ik ben bang voor criminaliteit. De daklozenopvang zorgt nu al voor problemen: een buurman had laatst iemand die in z’n achtertuin lag te slapen. Dronken daklozen plassen in de speeltuin. En nu: honderden asielzoekers. Ik ben echt niet tegen oorlogsvluchtelingen, maar hoe weet je zeker dat al die mensen niks doen?”

De opvangplannen voor het oude Haga annex Rode Kruis Ziekenhuis houden de gemoederen in en rond de Vogelwijk al dagen bezig. Bewoners voelen zich overvallen door het ingrijpende nieuws en hadden graag van tevoren willen meepraten, vinden de duur van 5 tot 7 jaar te lang, de aantallen te hoog, maken zich zorgen voor winkeliers en kinderen in de wijk en vinden de bijzondere mix van huisvesting te link.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Inloopavond over grootschalige opvang ontaardt in chaos: honderden bewoners willen tegelijk ziekenhuis in

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!