We vonden toch wel een opmerkelijk bericht over de kosten van een huisuitzetting die voor rekening van u, de belastingbetaler komen. 

BERGEN OP ZOOM – Elke huisuitzetting kost de Bergse gemeenschap (lees: de belastingbetaler) ongeveer 100.000 euro. Dat beweert hoogste baas Ton Ringersma van woningcorporatie Stadlander op basis van eerder uitgevoerd onderzoek. Met 27 woningontruimingen in 2016 zou dat neerkomen op 2,7 miljoen euro.

Dat is veel geld voor een probleem dat niet wordt opgelost, vindt Ringersma. ,,Het probleem wordt alleen maar verschoven want er moet hoe dan ook iets geregeld worden voor mensen die op straat belanden. Denk aan hulpverleningsinstanties die in actie moeten komen”, aldus Bert Jansen namens Ringersma. Maar het kost ook Stadlander zelf veel geld. In 9 van de 27 huisuitzettingen vorig jaar ging het om gevallen van huurachterstand waarbij de huurders op het moment van uitzetting al met de noorderzon waren vertrokken. Stadlander moet desondanks naar de rechter en dus juridische kosten maken voor een ontruimingsvonnis en ontbinding van de huurovereenkomst. Van de 27 situaties waren er nog eens 12 met een huurachterstand; in 5 gevallen ging het om ontruimingen vanwege drugs en in 1 geval wegens overlast. Stadlander kreeg vorig jaar van de rechter voor 86 huishoudens een ontruimingsvonnis. Uiteindelijk kwam het in 27 gevallen daadwerkelijk tot een uitzetting. In 2015 noteerde Stadlander 29 ontruimingen in de gemeente Bergen op Zoom.

Lees hier het komplete artikel