Hoe houd je mensen van de straat? Het is een vraagstuk dat al langer speelt in Rotterdam, maar waar hét antwoord op nog niet gevonden is. Stichting Hotspot Hutspot heeft echter wel een idee: een hotel met 25 commerciële kamers én met 15 sociale kamers, voor iedereen die in de nacht geen dak boven hun hoofd heeft.

Al zeven jaar loopt Bob, oprichter van stichting Hotspot Hutspot, rond met het idee voor een ‘sociaal hotel’. “Steeds meer gewone mensen zijn dakloos. Mensen met banen die in auto’s slapen of die geworden geweerd uit de nachtopvang”, vertelt Bob, die juist voor deze groep mensen een dak boven het hoofd wil bieden. “Hoe minder je op straat bent, hoe sneller je je leven weer op de rit hebt.”

De minderbedeelden helpen doet Bob met zijn stichting al twaalf jaar lang, in Rotterdam en daarbuiten. De stichting heeft onder andere een restaurant in Schiedam, verzorgd voor 22 scholen elke dag lunch en regelt ‘crisiscatering’ op allerlei plekken in de regio. In Rotterdam zat er ook een Hotspot Hutspot restaurant, waar consumenten met óf zonder eten welkom waren om aan te schuiven, maar corona heeft die locatie de das om gedaan. “Toen zijn we juist gestart met de crisiscatering. En we hebben bijvoorbeeld ook twee jaar lang in Capelle elke dag 250 mensen in een Oekraïne opvang van eten voorzien.”

Lees het volledige artikel op de website van openrotterdam.nl:

Hotel tegen dakloosheid in Rotterdam: ‘Vraag groter dan het aanbod, maar je moet ergens beginnen’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!