Een paar maanden geleden verraste het CBS vriend en vijand met berichtgeving dat het aantal daklozen afneemt. Dat leidde op zijn zachts gezegd tot wat opgetrokken wenkbrauwen bij tal van organisaties die hulp verlenen aan dak- en thuislozen. De regio Holland Rijnland gaat dit voorjaar tellen.

Karin Woltering is regionaal coördinator ETHOS telling Holland Rijnland, in Nieuws071 legt ze uit hoe die telling in zijn werk gaat. “Wij volgen de Europese definitie en voor de ETHOS-telling die internationaal wordt toegepast, onderscheiden we verschillende categorieën van dak- en thuisloosheid. Mensen die in de openbare ruimte verblijven, of in een tuinhuisje, of in een bootje in een haven of die bijvoorbeeld een instelling verlaten zonder dat ze een eigen woonplek hebben.”

Woltering en haar collega’s denken dat veel van de mensen die dak- en thuisloos zijn niet gezien en daarmee ook niet meegeteld worden. “Die indruk hebben we zeker”, zegt Woltering,. “Dat zagen we ook in Noord-Oost Brabant waar ze ons voor zijn gegaan met een telling. Daar bleek dat vijftig procent van de mensen die zij telden niet bij de maatschappelijke opvang kwamen.”

Lees het volledige artikel op de website van sleutelstad.nl:

Holland Rijnland zoekt partnerorganisaties voor telling dak- en thuislozen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!