De zoon van Joan zat maandenlang in een traject voor beschermd wonen. Hij is verslaafd aan roken en heeft vanwege zijn psychische problemen moeite om zich aan de voorwaarden te houden. Na een aantal waarschuwingen over zijn rookgedrag wordt hij door de instelling op straat gezet. Daarna gaat het al snel bergafwaarts.

In de hal van het appartement van Joan hangt een schilderij dat door haar zoon is geschilderd. Het schilderij is met een duidelijke rode lijn verdeeld in twee vlakken. Aan de linkerkant zijn zwarte donkere figuren zichtbaar, een waterachtig zonnetje en een droevig gezicht. Aan de rechterkant een abstract wezen in een rustgevende, groene kleur.

Joan:” Na zijn dood begreep ik dit werk veel beter. Eigenlijk heeft hij hier zijn lijn gezet, zijn rode streep. Al die duisternis. Al die demonen. Dit is genoeg. Na die streep komt rust. We hebben dit schilderij uiteindelijk ook voor zijn rouwkaart gebruikt.”

Lees het volledige bericht op de website van Pointer:

Hoe door een rookverslaving de kwetsbare zoon van Joan op straat werd gezet

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!