Joop Lambregts zat bijna 3,5 jaar in Dordrecht vast in de gevangenis. Na zijn vrijlating dacht hij door de gemeente te worden geholpen aan woonruimte, maar er bleek niets geregeld te zijn. En daar is Lambregts het niet mee eens: “Het is van de zotten.”

Uit protest ging hij 2 weken geleden met een tent naast de gevangenis wonen. En vanaf maandag gaat Lambregts ook in hongerstaking. “Het enige wat ik doe, is drinken.”

Tweede kans

Nadat hij werd veroordeeld voor diefstal met geweld, moest Lambregts zijn celstraf uitzitten in de Penitiaire Inrichting (PI) Dordrecht. Nu hij weer vrij is, is hij van plan zijn leven te beteren. Maar zijn frisse start is geen gemakkelijke.

Ondanks dat hij al sinds 2020 zoekende is en zijn hele re-intergatietraject heeft gewijd aan het vinden van onderdak, ontbreekt een woning nog altijd. “Maar dat onderdak heb je wel voor diverse dingen nodig”, vertelt hij. Zo is het lastig om te werken zonder het comfort van een huis en is een woonplaats ook een vereiste voor een zorgverzekering.

Lees het complete artikel op de website van eenvandaag.avrotros.nl:

Geen woning, dus slaapt ex-gedetineerde Joop in een tent naast de gevangenis: 'Ik wil gewoon mijn leven oppakken'

Update 12 augustus 2022: Joop (58) kan stoppen met zijn hongerstaking, want hij heeft een baan en onderdak aangeboden gekregen