De Rotterdamse straatadvocaat Frank van der Schee is bekend van het populaire tv-programma Het Rotterdam Project uit 2018. Hierin kregen vijf Rotterdamse daklozen 10.000 euro en alle hulp die ze nodig hadden om hun leven weer op te pakken.

Frank zet zich nog steeds dagelijks in voor daklozen en als ervaringsdeskundige weet hij maar al te goed waar de hulp nodig is. “Geef eens een broodje of een jas: een klein beetje aandacht kan het verschil maken.”

Krijg je nog reacties op Het Rotterdam Project?
“Toen het programma werd uitgezonden kreeg ik veel reacties van jongeren op straat, dat is nu niet meer. Maar het heeft wel veel invloed gehad op mijn werk, want alle mensen die met daklozen werken, hebben het gezien. Mijn bekendheid helpt als ik iets voor een klant moet regelen bij ambtenaren of instanties. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het programma zelf bijna niet heb gezien, ik kan dat niet aan, joh. Ik ben een stuiterbal van hier tot en met Groningen, het lijkt wel of ik speed op heb. Ik ben een afschuwelijke ADHD’er en blijkbaar doe ik altijd zo!”

Lees het complete verhaal op de website van indebuurt.nl:

Frank van der Schee helpt Rotterdamse daklozen: ‘Zeg gewoon hallo op straat’