Een deel van de mensen die wacht op een plek is dakloos. Duizenden kwetsbare inwoners wachten op een plek in een locatie voor Beschermd Wonen. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer. In meer dan veertig van de 44 centrumgemeenten zijn er wachttijden, die kunnen oplopen tot twee jaar of langer.

Beschermd Wonen (BW) is bedoeld voor 18-plussers met psychische problemen die nog niet zelfstandig kunnen wonen, maar ook niet in een ggz-instelling horen. Op de locatie krijgen ze indien nodig hulp met het dagelijks leven en extra begeleiding. De bedoeling is cliënten klaar te stomen om op zichzelf te kunnen wonen in een eigen huis.

Centrumgemeenten

De 44 centrumgemeenten zijn verantwoordelijk voor deze woonvorm. Op twee centrumgemeenten na moeten de kwetsbaren overal wachten, blijkt uit een rondgang van Pointer. Het onderzoeksjournalistieke platform heeft alle centrumgemeenten bevraagd. Alleen de gemeente Zaanstad heeft geen gegevens verstrekt.

Lees het volledige artikel op de website van binnenlands bestuur:

Duizenden op wachtlijst Beschermd Wonen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!