Den Haag slaat een flinke slag als het gaat om de opvang van asielzoekers. In het oude, leegstaande Rode Kruis Ziekenhuis aan de Sportlaan worden ongeveer 440 asielzoekers en statushouders opgevangen.

Het voormalige ziekenhuis krijgt ook tijdelijke sociale huurwoningen voor starters en studenten (105). Ook dakloze gezinnen die nu in Haagse hotels worden opgevangen, krijgen er een plek. Net als dertig jonge zorguitstromers die beschermd of begeleid wonen. Al deze doelgroepen moeten per 1 juli 2025 zijn ondergebracht in het voormalige ziekenhuis in de Vogelwijk. De permanente winteropvang van daklozen blijft er intact.

De opvang is tijdelijk. Na vijf tot zeven jaar wordt het oude ziekenhuis getransformeerd tot woningbouwcomplex. Er wordt aan vierhonderd woningen gedacht. „Alles is erop gericht dat na vijf jaar kan worden gestart met de permanente ontwikkeling. Wij gaan ervan uit dat het gebouw niet langer dan zeven jaar gebruikt zal worden voor de tijdelijke invulling.”

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Den Haag slaat grote slag: 400 asielzoekers en statushouders krijgen onderdak in oud ziekenhuis

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!