Bij de foto: Mariëlle Vavier is wethouder Armoede, Inclusie en Volksgezondheid.

De vier grootste Nederlandse gemeenten, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, trekken aan de bel bij het Rijk voor extra financiële steun om meer opvangplekken voor daklozen te kunnen creëren. Want de nood is hoog, benadrukt wethouder Mariëlle Vavier in Bob Staat Op. ‘Het probleem groeit alleen maar, vooral de verborgen dakloosheid.’

Het daklozenprobleem in Den Haag nadert ‘code rood’. Uit onderzoek op diverse plekken in Nederland blijkt bovendien dat er veel verborgen dakloosheid is. Wethouder Mariëlle Vavier hierover: ‘Jongeren of jongvolwassenen die bij hun ouders wonen, volwassenen gescheiden en weer bij ouders intrekken, gezinnen die ergens een logeerplek vinden, vaak economisch daklozen, wel een baan maar geen huis.’

Ze benadrukt dat het niet mogelijk is om één enkele oorzaak aan te wijzen voor dakloosheid, maar dat de wooncrisis op dit moment een van de grootste problemen is: ‘Het is een woonprobleem.’ Volgens de vier grote steden is er structureel 100 miljoen per jaar nodig om meer mensen een dak boven het hoofd te kunnen bieden.

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM: 

Mariëlle Vavier is wethouder Armoede, Inclusie en Volksgezondheid.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!