Het aantal dak- en thuislozen in Amsterdam is volgens de Regenboog Groep de afgelopen jaren toegenomen tot 17.000. En die daklozen lopen steeds vaker vast in het Nederlandse zorgsysteem. Dat merkt ook Steffie Jansen, straatarts en medisch manager van Stichting Kruispost. “Leer artsen dat deze doelgroep er ook is en recht heeft op zorg.”

Bram Jacobs leeft op straat. Na omzwervingen door het hele land komt Jacobs afgelopen november naar Amsterdam. De Limburger is door oplichting dakloos geworden. En zonder vast verblijfsadres heeft hij ook geen verzekering meer. “Die kan ik ook niet betalen van de 66 euro; de verzekering kost 135 euro”, vertelt Jacobs. Met zijn hond Jutta, die hij uit het asiel heeft gehaald, loopt hij rond op straat en slaapt hij in de struiken, zelfs als het vriest.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!