Den Haag FM: Verblijf daklozen in hotels tot eind van het jaar verlengd

Het verblijf van de daklozen die sinds het uitbreken van het coronavirus in hotels op Scheveningen zitten is weer verlengd. De groep die in het EasyHotel aan de Parkstraat verbleef, verhuist naar het Teleport Hotel in de Binckhorst. Dat schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden.

De daklozen werden in hotels opgevangen omdat iedereen tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk binnen moest blijven. Door de versoepelde corona-maatregelen mochten hotels weer gasten ontvangen en moest er een oplossing komen voor het verblijf van de daklozen. Een deel verhuisde naar het bijgebouw van hotel Adante en een ander deel ging naar hotel Bella Vista of het EasyHotel. De groep ongedocumenteerde kreeg tot 1 juli de tijd om naar de Landelijke Vreemdelingen Voorziening (LVV) te gaan waar werd gekeken of zij terug konden keren naar het land van herkomst.

Lees het complete artikel op de website van Den Haag FM:

 

Verblijf daklozen in hotels tot eind van het jaar verlengd

Foto: Straat Consulaat.

AD: Den Haag vangt daklozen langer op in hotels op Scheveningen: ‘Ik vind het een klotestreek’

Den Haag gaat zo’n 120 dak- en thuislozen langer opvangen in hotels op Scheveningen en in de Binckhorst. Daar is niet iedereen blij mee: ,,Ik vind het een klotestreek. De wethouder houdt zich niet aan zijn woord.”

Alle dak- en thuislozen in Den Haag hadden per 1 september een reguliere opvangplek moeten krijgen. Maar wethouder Bert van Alphen (opvang, GroenLinks) is er niet op tijd in geslaagd om voldoende plekken te vinden in de stad. Vandaar dat zo’n 120 dak- en thuislozen zeker tot het einde van het jaar opgevangen blijven worden in hotels.

Lees het complete verhaal in het  AD:

Den Haag vangt daklozen langer op in hotels op Scheveningen: ‘Ik vind het een klotestreek’

Let op! Dit is een premium artikel en gaat af van uw gratis artikelen bij AD.nl