Straatkrant gaat met meer steden samenwerken
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger
Het aantal daklozen in Den Haag groeit, maar zorg en opvang zijn ondermaats. Tegelijk worden veel meer boetes opgelegd. Straatkrantverkoper Mo moest een fors deel van zijn spaargeld inleveren.

“Yawn!” Mo begroet een van zijn vaste klanten in het Arabisch. Klant Younes Rahimi komt kijken hoe het met Mo gaat. In diverse media las hij dat een straatkrantverkoper op het Noordeinde was meegenomen naar het politiebureau. Rahimi wist direct dat dat bericht over Mo ging. “Er staat namelijk maar één straatkrantverkoper op het Noordeinde.”

Mo zegt al dertig jaar illegaal in Nederland te wonen, al negentien jaar verkoopt hij kranten. De politie nam Mo mee omdat hij niet in het bezit is van een identiteitsbewijs. Toen de straatkrantverkoper werd gearresteerd, legde de politie beslag op al zijn bezittingen. Inclusief de 31.800 euro die Mo de afgelopen jaren had gespaard. Rahimi en veel andere klanten hebben kritiek op de politie. “Hij wordt nu misschien wel geassocieerd met crimineel gedrag. Maar dat is totaal niet het geval. In welke tijd kan hij crimineel zijn? Hij staat hier elke dag van de vroege ochtend tot de late middag,” stelt Rahimi.

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag Centraal:

Daklozen harder aangepakt, maar hulp ontbreekt: ‘Politie treedt steeds harder op’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!