In de schaduw van de politieke arena in Den Haag, laten PvdA en GroenLinks hun creatieve geest spreken in de zoektocht naar een unieke oplossing voor het huisvestingsprobleem van daklozen. Dit voorstel werd subtiel gebracht door raadsleden Janneke Holman en Hera Butt tijdens een recente uitzending van het radio­programma Spuigasten op Den Haag FM. Binnenkort staat de gemeenteraad voor een belangrijke beslissing over de nieuwe aanpak van daklozenbeleid, gedoopt tot ‘Den Haag geeft thuis’, als reactie op een kritisch rekenkamerrapport van zeven jaar geleden.

Dit herziene beleid legt de nadruk op het voorkomen van dakloosheid en het bieden van onderdak aan daklozen, met speciale aandacht voor het voorkomen van huisuitzettingen en het voorzien in huisvesting voor daklozen, zowel binnen de sociale als particuliere huurmarkt. Wethouder Martijn Balster (PvdA, Volkshuisvesting) wordt aangemoedigd om out-of-the-box te denken, met ideeën zoals het herzien van verkameringsregels en het omtoveren van oude kantoorpanden tot knusse appartementen.

Holman en Butt pleiten tevens voor een diversiteit aan locaties binnen de stad en onderstrepen dat daklozen een gevarieerde groep vormen, bestaande uit jongeren uit instabiele thuissituaties tot ondernemers die tegenslag hebben ervaren. Ze benadrukken dat dakloosheid een schaduw kan werpen op iedereen.

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM:

‘College moet creatiever zoeken naar woningen voor daklozen’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!