In de regio Westland benadrukt burgemeester Bouke Arends de noodzaak van arbeidsmigranten vanwege het gebrek aan interesse van Nederlanders in de tuinbouwsector. Hij voorziet een toename van het aantal woonruimtes voor arbeidsmigranten, maar maakt zich tevens zorgen over een overmatige instroom van asielzoekers.

Het huisvestingsvraagstuk van arbeidsmigranten is een veelbesproken onderwerp, waarbij ook andere gemeenten klagen over het feit dat arbeidsmigranten uitwijken naar naburige steden zoals Den Haag. De gemeente Westland heeft afgesproken om de komende jaren minstens 2000 woningen te bouwen voor arbeidsmigranten, waarvan er reeds 1200 zijn gerealiseerd en nog eens 1300 in ontwikkeling zijn. Bovendien hebben lokale ondernemers ook initiatieven om arbeidsmigranten op eigen terrein te huisvesten, waarbij een pilotproject binnenkort van start zal gaan. Echter, de regelgeving en betrokkenheid van de overheid vormen obstakels die moeten worden overwonnen.

Tevens staat het Westland voor de politieke beslissing of ze asielzoekers willen opvangen, een kwestie die bij de gemeenteraad ligt. De burgemeester benadrukt de noodzaak dat alle partijen verantwoordelijkheid nemen om de problemen aan te pakken, terwijl hij zich tevens bewust is van de lokale uitdagingen, zoals het opvangen van Oekraïense migranten en de huisvestingsproblematiek van arbeidsmigranten.

Lees het complete artikel op de website van Omroepwest:

Burgemeester Arends over huisvesting arbeidsmigranten: 'Het bouwen had sneller gekund'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!