Breda is gestart met de pilot ‘Werken naar vermogen’. De gemeente wil hiermee (voormalige) dak- en thuislozen betere kansen bieden op een baan.

Voor dak- en thuislozen of mensen die eerder dakloos waren, is het vinden van een baan niet altijd gemakkelijk. Zeker als er problemen op meerdere terreinen spelen, zoals financiën en huisvesting, is de eerste stap op weg naar werk soms moeilijk te zetten. Daarom biedt de gemeente Breda deze groep nu hulp aan.

‘Extra aandacht voor de persoon’

Breda heeft hiervoor de handen ineengeslagen met Stichting Maatschappelijke Opvang Breda. Tijdens de pilot worden vijftien mensen begeleid naar zinvolle duurzame participatie en uiteindelijk het liefst naar betaald werk. Samen met een kandidaat wordt gekeken naar de mogelijkheden en naar dingen waar ze wellicht in vast lopen. Per persoon wordt vastgesteld waar hij of zij het meest mee geholpen, op weg richting de arbeidsmarkt.

Voor het traject zijn verschillende organisaties aangehaakt. Het Werkgevers Servicepunt West-Brabant bemiddelt bijvoorbeeld de mensen uit de pilot naar werk. De Linkerbaan, organisatie voor loopbaan coaching, is ingeschakeld om hen te begeleiden. Een loopbaancoach staat de kandidaat tijdens het hele traject bij, van gesprek met matcher en werkgeversadviseur tot het uitzoeken wat iemand nodig heeft tijdens het werken. Zo’n jobcoach zet samen met de kandidaat deze gesprekken op een rij en vertaalt dit naar conclusies en vervolgstappen.

Lees het complete artikel op de website van Gemeente.nu:

Breda biedt dak- en thuislozen betere kans op werk