Beeld: wethouder Rik Compagne.

VEGHEL | Het nieuwe ETHOS-telonderzoek dak- en thuisloosheid dat in de regio Noordoost-Brabant is uitgevoerd wijst uit dat er veel kinderen en jongeren dak- of thuisloos zijn. Tot nu toe was er geen goed zicht op hoeveel mensen er daadwerkelijk dak- en thuisloos zijn.

Meierijstad telt 95 dak- en thuisloze personen waarvan 37 kinderen. Stadskrant Veghel stelde wethouder Rik Compagne een aantal vragen over deze kwestie.

Hoeveel opvanglocaties voor dak- en thuisloze kent Meierijstad?

We werken in de regio Meierij en Bommelerwaard samen als het gaat om dak- en thuisloosheid. Dakloze inwoners uit Meierijstad proberen we in eerste instantie te huisvesten in de kleinschalige maatschappelijke opvang aan de Kolonel Johnsonstraat in Veghel. Mocht hier geen plek zijn of is deze opvang geen passende locatie, wordt regionaal gekeken of hij/zij in een andere gemeente gehuisvest kan worden.

Lees het volledige verhaal op de website van kliknieuwsveghel.nl:

Bijna veertig dakloze kinderen in Meierijstad: ‘Het is onacceptabel dat kinderen dakloos zijn’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!