‘Ik geloof absoluut. Vooral dat we goed met elkaar om moeten gaan. En dat het leven hoopvol moet zijn.’ Dat zegt Thijs Honig, directeur van de Maatschappelijke Opvang Den Bosch, hoofdpersoon in de 10e aflevering van KRO-NCRV Kruispunt: De Verschilmakers.

Het is zijn missie om in 2030 het probleem van dakloosheid in Nederland opgelost te hebben. ‘Housing First’ is volgens hem de oplossing. Na deze methode eerder in onder andere Eindhoven succesvol te hebben geïntroduceerd is nu ‘zijn’ stad, Den Bosch, aan de beurt.

Bevlogen, gedreven, een spraakwaterval. Thijs Honig (47) is een man met een missie. Hij praat niet graag over problemen maar zoekt vooral naar passende oplossingen. Zijn werk moet het liefst zo snel mogelijk overbodig zijn. In ieder geval in 2030, want dan moet er korte metten zijn gemaakt met dakloosheid. Hij heeft de politieke wind mee: eind vorig jaar verscheen het Nationaal Plan Aanpak Dakloosheid, waarin Housing First (in het Nationaal Plan: ‘Eerst een Thuis’) als aanpak wordt gepresenteerd. Thijs: ‘Het is een fundamenteel andere manier van kijken naar dakloosheid.’

Lees het complete artikel op de website van kro-ncrv.nl:

Verschilmaker Thijs Honig: ‘Ik geloof dat het leven hoopvol moet zijn'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!