Helma, een ervaringsdeskundige op het gebied van dakloosheid, neemt Oliver, een dakloze man, in huis als onderdeel van het Onder de Pannen-programma in Eindhoven. Dit initiatief koppelt daklozen aan mensen die tijdelijk ruimte in hun huis beschikbaar stellen. Helma en Oliver hebben elkaar ontmoet en na zorgvuldige overweging heeft Helma besloten Oliver twee kamers te verhuren.

Oliver heeft al enkele maanden bij verschillende bekenden op de bank geslapen, terwijl hij als fysiotherapeut werkt. Hij kan geen sociale huurwoning krijgen omdat hij nog niet lang genoeg ingeschreven staat en particuliere huur is onbetaalbaar voor hem. Hij is dankbaar voor de stabiliteit en de mogelijkheid om een eigen, veilige plek te hebben gedurende een jaar. Hoewel het een nieuwe situatie is voor Oliver, denkt hij dat hij goed met Helma kan samenleven.

Hij kijkt ernaar uit om een eigen plek te vinden terwijl hij in Helma’s huis verblijft. Het Onder de Pannen-programma heeft vijf particulieren bereid gevonden om een dakloze een kamer aan te bieden, en Helma waardeert de ondersteuning en bemiddeling van WIJ Eindhoven, de verantwoordelijke organisatie achter het programma. Oliver hoopt dat hij zich thuis kan voelen in zijn nieuwe tijdelijke onderkomen.

Lees meer over dit mooie initiatief op de website van omroepbrabant.nl:

Helma neemt dakloze Oliver in huis: 'Een veilige plek is een basisbehoefte'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Foto: Kansfonds.