In de Koegorspolder in Terneuzen worden vijf kleine woningen gebouwd, genaamd Skaeve Huse, voor hardnekkige overlastgevers. Deze groep bestaat voornamelijk uit daklozen die niet meer welkom zijn bij reguliere daklozenopvangcentra. Het project wordt geleid door wethouder Laszlo van de Voorde, in samenwerking met het Leger des Heils en wooncoöperaties Clavis en Woongoed.

De woningen worden geplaatst op een afgelegen locatie bij de Sluiskilbrug, weg van bewoonde wijken. De bedoeling is om deze overlastgevers in een rustige omgeving te huisvesten, waar ze weinig prikkels ervaren. Het concept van Skaeve Huse is afkomstig uit Denemarken en heeft in steden zoals Amsterdam, Tilburg, Rotterdam en Utrecht al succes gehad. De gemeente Terneuzen investeert bijna 300.000 euro in het project, met behulp van financiële steun van het Rijk voor de aanpak van dakloosheid.

De woningen zullen tijdelijk zijn, voor een periode van vijf tot tien jaar, en na die tijd zal geëvalueerd worden of het project op een andere locatie kan worden voortgezet. De eerste vijf woningen worden na de zomer opgeleverd, zodat de bewoners in de winter een dak boven hun hoofd hebben.

Omroepzeeland.nl heeft een artikel gepubliceerd wat dieper op de achtergrond van deze Skaeve Huse ingaat:

Hardnekkige overlastgevers krijgen eigen dorpje

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Foto gegenereerd via playgroundai.com van een containerwoning ter illustratie.