Vorige week ontving het Straat Consulaat 150 hygiënepakketten van samenwerkingspartner RRT (Rapid Reliëf Team) om uit te delen aan de daklozen. Daar is het Straat Consulaat natuurlijk heel erg blij mee.

Afgelopen donderdag zijn er 120 pakketten afgeleverd aan de tijdelijke bewoners van het StayOkay Hostel. Van de mensen die opgevangen worden, wordt immers verwacht dat ze zichzelf verzorgen. Het Straat Consulaat is blij dat het RRT dit elke keer weer mogelijk weet te maken. Voor de daklozen is het heerlijk om zich even op te kunnen frissen, zeker als je met drie of vier medebewoners een kamer deelt.

Op dit moment worden 120 mensen opgevangen door de Gemeente Den Haag in het StayOkay Hostel. De Gemeente voert hiermee de richtlijnen uit van Staatssecretaris Paul Blokhuis – Ministerie van VWS – om iedereen tijdens de Corona lockdown zoveel mogelijk binnen te houden. Dit geldt ook voor mensen die dakloos zijn en anders buiten moeten slapen. De lockdown is tot 9 februari 2021 verlengd. Hoe zwaar ook voor velen, voor de tijdelijke gasten van het StayOkay is het in ieder geval goed nieuws. Ook hun verblijf is daarmee verlengd.