Afgelopen week was het genadeloos koud op straat. Vanwege de winterse kou, deden de vier grote steden hun winteropvang voor dak- en thuisloze mensen al vervroegd open. Met temperaturen van onder het vriespunt kan en wil natuurlijk niemand buiten slapen.

Met deze vrieskou op komst wilden Renate en haar moeder ook graag iets doen voor dak- en thuisloze mensen in Den Haag. De schoonmoeder van Renate kwam eerder met dak- en thuisloze mensen in aanraking, doordat Aad een goede jeugdvriend van haar dakloos raakte. Ook tijdens de periode dat Aad zelf geen dak boven zijn hoofd had, bleef hij altijd welkom bij de schoonmoeder van Renate.

Toen Aad eerder dit jaar overleed, maakte de schoonmoeder van Renate tijdens de herdenking van Aad kennis met de vrienden en medewerkers van het Straat Consulaat. Een aantal dagen na de herdenking belde Renate het Straat Consulaat op. Na de verhalen van haar schoonmoeder wilden ze graag de sjaals die ze voorheen altijd haakte voor de mensen van de Voedselbank, dit jaar graag doneren aan het Straat Consulaat.

Twee weken terug hebben we Renate en haar eigen moeder ontmoet, ze nóg meer verteld over onze strijd tegen dakloosheid. En hoe we altijd strijden samen mét en op basis van kennis van de doelgroep. En vervolgens hebben we de gehaakte sjaals en omslagdoeken in ontvangst mogen nemen. Deze waren door Renate en haar moeder gehaakt.

De bonte verzameling, hebben we vorige week (net voor de vrieskou) samen met onze vrijwilliger Bryan uitgedeeld. Samen met stichting de Vrienden -die elke maandag eten uitdelen op de Koekamp- hebben we de sjaals en omslagdoeken kunnen uitdelen aan de dak- en thuisloze mensen die de nacht op straat moeten doorbrengen. Deze werden in de barre kou bijzonder gewaardeerd.

Via deze weg bedanken we nogmaals Renate, haar moeder en schoonmoeder voor deze hartverwarmende actie.

sjaals uitdelen op koekamp