Korff de Gidts Makelaardij sluit 100-jarig jubileum af met grote donatie aan Straat Consulaat

Haags familiebedrijf Korff de Gidts sluit haar 100-jarig jubileum af door 100 tenten met slaapzakken te doneren aan het Straat Consulaat. De afgelopen periode is het aantal aanvragen voor tenten en slaapzakken aan het adres van het Straat Consulaat fors gestegen. Reden genoeg voor Korff de Gidts Makelaardij om in het kader van het jubileumjaar hun steentje bij te dragen.

Onder het genot van een ontbijt voor klanten en relaties, nam vanmorgen Marlies Filbri, directeur van het Straat Consulaat, symbolisch de tenten met slaapzakken in ontvangst voor dakloze mensen in Den Haag die niet terecht kunnen in de opvang. Haags familiebedrijf Korff de Gidts Makelaardij vierde dit jaar haar 100-jarig jubileum waarbij er het gehele jaar acties werden gehouden voor zowel inwoners van Den Haag als klanten en relaties.

Iets goeds doen voor de stad Den Haag

Met de winter in aantocht, wilde het team van Korff de Gidts Makelaardij graag iets goeds doen voor de stad Den Haag. Toen zij hoorde over het nieuws dat het Straat Consulaat tenten en slaapzakken uitdeelt aan dakloze mensen omdat niet iedereen in de stad toegang krijgt tot opvang, was de keuze snel gemaakt. Met een knaller sluiten zij dan ook het jubileumjaar af. Wim Korff de Gidts, vertelt: “We zijn blij dat we ervoor hebben kunnen zorgen dat we zo’n mooi aantal aan tenten en slaapzakken kunnen doneren. De tenten en slaapzakken bieden helaas geen oplossing voor het probleem van dakloosheid, maar het biedt wel een uitkomst voor de mensen die de nacht noodgedwongen buiten moeten doorbrengen en het kan de nachten voor dakloze mensen iets verlichten. We vonden het een feest om het afgelopen jaar zoveel mensen blij te maken met de prijzen die we weggaven en de acties de we organiseerden. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de volgende 100 jaar!”

Marlies Filbri, directeur van het Straat Consulaat, vult aan: “In Den Haag zijn er tussen de 4.000 en 5.000 mensen die zich jaarlijks melden bij het daklozenloket van de gemeente voor hulp. Door onvoldoende opvangplekken en het uitsluiten van grote groepen mensen van opvang zijn er helaas mensen die toch de nacht in Den Haag op straat moeten doorbrengen. Een mooie donatie als die van Korff de Gidts Makelaardij helpt ons enorm om deze dakloze mensen te helpen, want niemand zou op straat moeten leven. Wij zijn heel blij als ondernemers in Den Haag zich inzetten voor inwoners van Den Haag die het moeilijk hebben en vaak juist worden genegeerd. Wij zijn daarom vereerd dat Korff de Gidts Makelaardij zich in het jubileumjaar juist voor dakloze mensen in wilde zetten. Namens iedereen van het Straat Consulaat en de dakloze mensen: heel erg bedankt.”