De Haagse winteropvang voor daklozen in de Lozerhof zorgde voor meer overlast dan gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD. Op de nieuwe locatie aan de Sportlaan komt daarom voor de veiligheid niet iedereen meer in aanmerking voor een bed.

Het aantal meldingen van overlast viel het afgelopen winterseizoen wel mee. Toch zeggen politieagenten tegen de GGD dat er wel degelijk problemen waren rond het voormalige verzorgingshuis aan het Randveen, waar zo’n 160 dak- en thuislozen verbleven. De meest genoemde ergernissen: wildplassen en -poepen, schreeuwen en drugshandel en -gebruik. Ook worden winkeldiefstal en inbraken genoemd.

Dat er dan toch weinig geklaagd werd, zou komen omdat de buurtbewoners ‘meld-moe’ zijn. Een teamchef van de politie omschrijft dat in het GGD-rapport: ‘Bewoners zijn ook wel wat gewend. Er was laatst een schietpartij in de wijk. De mensen klágen niet eens. In mijn dorp zou de burgemeester drie keer uit zijn bed gebeld worden […].’

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Strengere selectie bij winteropvang daklozen na overlast in Lozerhof

Helaas zit dit artikel ook weer achter een Premium muur dicht gemetseld, ondanks de medewerking van Marlies Filbri -directeur van het Straat Consulaat- aan het artikel.