Dak- en thuislozen die in Den Haag gebruik willen maken van de permanente winteropvang hoeven daar toch geen eigen bijdrage van vier euro per dag voor te betalen. De bijdrage had moeten voorkomen dat de opvang mensen zou trekken voor wie het niet bedoeld is. Maar de gemeenteraad stak hier een stokje voor. ‘Toegangsgeld vragen zet de basis van de winteropvang onder druk’, vindt Judith Klokkenburg van de ChristenUnie/SGP.

Over anderhalve week gaat de winteropvang in het voormalige HagaZiekenhuis aan de Sportlaan open. Tot en met maart volgend jaar zijn daar 120 opvangplekken beschikbaar voor 24-uursopvang. Alle dak- en thuislozen mogen hier gebruik van maken, ook de mensen die er normaal gesproken geen recht op hebben. Dat is anders dan de winterkouderegeling. Deze opvang gaat alleen open als de gevoelstemperatuur onder het vriespunt zakt.

Judith Klokkenburg van de ChristenUnie/SGP is tevreden over de permanente winteropvang, die de afgelopen twee jaar ook al openging in Den Haag. ‘Niemand zou op straat moeten slapen en zeker in de winter niet’, zei Klokkenburg donderdag in een debat in de gemeenteraad. ‘Daarom zijn wij blij met de opening van de permanente winteropvang. Maar er zit een zwart randje aan.’

Lees het complete artikel op de website van Omroepwest:

Dak- en thuislozen hoeven toch niet te betalen voor winteropvang

Foto: Gemeente Den Haag van Klokkenburg-Reedeker, J. (Judith) – Fractievoorzitter ChristenUnie/SGP.