Een meerderheid van de Tweede Kamer is het eens: de coronanoodopvang die eigenlijk op 12 mei zou sluiten, moet openblijven. Maar of dat gebeurt, is de vraag. GroenLinks-Tweede Kamerlid Lisa Westerveld maakt zich zorgen.

In deze noodopvang zitten zo’n 500 mensen die anders tijdens de coronapandemie op straat zouden staan. “Het gaat om mensen van wie bijvoorbeeld hun bedrijf failliet is gegaan en die wel familie hebben, waardoor ze niet welkom zijn in de ‘normale’ opvang. Het zijn ook arbeidsmigranten die door corona werkloos zijn en daardoor geen woning hebben. En het zijn ook mensen die zijn uitgeprocedeerd, de bed-bad-brood-groep”, zegt GroenLinks Kamerlid Lisa Westerveld.

Straat Consulaat: In Den Haag zullen de StayOkay en de Lozerhof hun deuren gaan sluiten. Nu al krijgen daklozen te horen dat er geen plek is in de noodopvang. Gaan we terug naar de wachtlijsten van de zomer van 2020 toen honderden mensen gedwongen werden op straat hun heil te zoeken omdat de noodopvang vol zat? We maken ons grote zorgen!

Lees het complete artikel op de website van eenvandaag-avrotros-nl:

Tweede Kamer wil dat coronanoodopvang openblijft, maar de tijd dringt

Bij de foto: Stayokay daklozenopvang tijdens de corona pandemie in Den Haag.