Naast de Straatdokters is ook het Straat Consulaat niet betrokken bij de besluitvorming over de ‘zorglocatie voor daklozen’ bij het ADO stadion. Vorige week maakte wethouder Bert van Alphen bekend, dat op het parkeerterrein van ADO een tijdelijke zorglocatie wordt gebouwd waar daklozen met corona verschijnselen terecht kunnen.

Elly Burgering: ‘Net als de straatdokter, zijn ook wij niet meegenomen in het besluit’. We lazen het bij Omroep West. Ik snap best dat er in deze tijden van corona besluiten genomen moeten worden en dat dit het snelst gaat met een kleine groep. Maar de keuzes moeten wel zorgvuldig genomen worden en het heeft een meerwaarde om met mensen uit het veld te overleggen.’ De locatiekeuze is onsmakelijk. ‘Het heeft iets weg van een melaatseneiland’, ‘Daar krijg ik een nare bijsmaak van en het is niet zo’n elegante oplossing vind ik. Er is niets bij het ADO-stadion. En hoe moeten de mensen daar komen?’

Ook vanuit de politiek is kritiek op de keuze. Bijvoorbeeld Robin Smit van de Partij van dieren zegt: ‘Een coronadorp aan de rand van de stad realiseren, terwijl de Kessler Stichting al een kant en klare ziekenboeg heeft is apart’.

Lees het complete artikel op de website van Omroepwest:

Meer kritiek op 'coronadorp' voor daklozen bij ADO-stadion: 'Het is een soort melaatseneiland'

Foto: Straat Consulaat.