Om financieel gezond te worden, schrapt Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW) zestig banen, vooral op het hoofdkantoor. Zorgpersoneel wordt ‘koste wat kost’ ontzien, zegt de nieuwe bestuursvoorzitter Jack Thiadens. In lege kamers wil HWW herstellende ziekenhuispatiënten gaan verzorgen, voor extra inkomsten. Ook is er overleg met de gemeente over tijdelijke huisvesting voor daklozen.

HWW is met 2200 werknemers een van de grootste aanbieders van ouderenzorg in de regio. Het is de eerste grote instelling voor langdurige zorg in het land die moet reorganiseren in de coronacrisis. Thiadens presenteerde zijn oplossingen deze week aan het personeel. ,,Het werd overwegend positief ontvangen, iedereen wist dat er wat moet gebeuren. Ik zie goede mogelijkheden om door deze lastige periode heen te komen en financieel weer op orde te raken. De sfeer in de huizen is goed, HWW is het waard om er voor te gaan.”

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Lege verpleeghuizen kunnen ruimte bieden aan daklozen en herstellende ziekenhuispatiënten

Let op! Dit is een premium artikel en gaat af van uw gratis artikelen bij AD.nl

Foto: Het inmiddels volledig gerestaureerde verzorgingshuis ‘Op de Laan’ van HWW Zorg. Gemaakt door het Straat Consulaat.