Straat Consulaat verbaasde zich de afgelopen week al over de gekozen opvangplek voor zieke daklozen bij het ADO stadion. Ook de Straatdokters verbazen zich over deze beslissing. De Kessler Stichting aan De la Reyweg is tot nu toe de plek waar zieke daklozen verzorgd worden. Ze zijn verbaasd omdat zij al weken bezig zijn met het regelen van extra units en zorg op de locatie De la Reyweg. Het ADO stadion ligt ver buiten hun werkgebied. Waarom neemt de gemeente dan zo’n besluit zonder overleg met de betrokkenen?

De Haagse straatdokter Richard Starmans is onaangenaam verrast door de bouw van de tijdelijke zorglocatie op het parkeerterrein van ADO Den Haag. Hier kunnen over een paar weken daklozen met corona verschijnselen terecht. Maar voor Starmans is deze locatie aan de rand van de stad veel te ver weg. Starmans: ‘Het is voor ons praktisch onmogelijk om daar te komen en ik kan daar dus geen zorg verlenen.’

Starmans verbaasd zich erover dat hij dit nieuws uit de media moet vernemen. Toen het coronavirus uitbrak is hij aan de slag gegaan om opvang te regelen voor daklozen die vanwege corona verschijnselen in quarantaine moeten. Samen met de GGD is hij al weken bezig corona -units te regelen bij de Kessler stichting op de locatie De la Reyweg. Alles was geregeld inclusief personeel en dan besluit de gemeente ineens anders. De gemeente heeft nu voor een locatie bij het ADO-stadion gekozen. De bouw ervan zal nog enkele weken in beslag nemen. Voor de straatdokters is deze locatie te ver buiten hun werkgebied om hier een rol in te spelen.

Foto: Straat Consulaat.