Het oude Rode Kruis Ziekenhuis aan de Sportlaan kan straks dienen als tijdelijke opvang en woonplek voor zo’n 650 mensen. Over drie tot vijf jaar kan het grote pand dan worden omgebouwd tot wooncomplex met voorzieningen voor de wijk.

Maar dan moet de Haagse politiek er wel vóór 21 december mee akkoord gaan dat de gemeente het gebouw van het noodlijdende HagaZiekenhuis koopt. Voor welk bedrag dat dan gebeurt, is niet openbaar gemaakt.

Een deel van de gemeenteraad heeft daar nogal wat moeite mee. Vooral de oppositie vindt dat ze onvoldoende is geïnformeerd door het stadsbestuur en dat het nu wel érg kort dag is om tot een zorgvuldig besluit te komen. Bovendien is de aankoop nergens voor nodig, meent de VVD: ,,We bezitten de grond tot 2027, als de erfpacht afloopt. Er is geen haast.”

Het gaat dus vooral om de tijdelijke opvang, meent Forum voor Democratie: ,,Ten koste van alles moet er plaats worden gemaakt voor nieuwe Nederlanders.”

Lees het volledige bericht op de website van het AD:

Flinke ergernis over aankoop van oude Rode Kruis Ziekenhuis, maar wethouder ziet vooral voordelen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!