Let op! Het daklozenloket in Den Haag is géén onderdeel van het Straat Consulaat, maar een gemeentelijke instantie.

Hierover is verwarring ontstaan en langs deze weg willen wij dit duidelijk maken. Het Straat Consulaat biedt wel ondersteuning aan dakloze mensen die dit nodig hebben en gaan eventueel mee naar de locatie van het daklozenloket om onze cliënten te ondersteunen.

Vanaf maandag 2 mei 2022 is het daklozenloket verhuisd naar de Fruitweg 17 in Den Haag. Den Haag Werkt, het dak- en thuislozenloket, de briefadressen voor dak-, en thuislozen en de afdeling Integrale dienstverlening van de gemeente zitten nu in een pand. De locatie van de gemeente op de Binckhorstlaan 117-119 is niet meer in gebruik.

Het vernieuwde gebouw is zo ingericht dat bezoekers en gebruikers zich er meer welkom voelen. De centrale hal is er dus niet alleen voor dak-, en thuislozen maar ook voor mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar werk of een afspraak hebben voor hun uitkering.

Bij binnenkomst ontvangt een gastvrouw je en helpt je verder. De Fruitweg is goed bereikbaar met tram 9, 11 en 12. Er is parkeergelegenheid voor fietsen en auto’s. De telefoonnummers blijven hetzelfde.