De Haagse politiek is niet te spreken over het feit dat andere gemeenten niet goed worden geïnformeerd als Den Haag voor dakloze inwoners een woning in een andere gemeente regelt. ‘Er is sprake van probleemverschuiving in plaats van dat er echt een structurele oplossing voor het probleem wordt gezocht’, legt Kim Vrolijk van de Haagse Stadspartij uit.

De gemeente Den Haag bemiddelt al een aantal jaar om mensen zonder woning in Den Haag in een andere gemeente aan woonruimte te helpen. ‘In Den Haag is de gemiddelde wachttijd ongeveer tien jaar’, zegt Marlies Filbri, directeur van belangenorganisatie Straat Consulaat. ‘Wij helpen mensen met het zoeken naar woningen in gemeenten waar de wachttijd soms maar enkele maanden is, om ze op die manier een woning te geven.’

Mocht iemand een woning in een andere gemeente vinden, dan helpt de gemeente Den Haag met de overgang. Zo worden in sommige gevallen de verhuiskosten, de eerste maand van de huur en kosten om een woning te bezichtigen of om het contract te tekenen, vergoed. Dit wordt namens de gemeente verzorgd door Straat Consulaat. ‘Er zijn veel goede voorbeelden’, legt Filbri uit. ‘Het is een goede manier om problemen die in de maatschappij zijn ontstaan, op te lossen.’

Lees het complete artikel op de website van omroepwest.nl:

Boosheid over 'dumpen' daklozen: 'Zo ga je niet met collega's om'

Dakloze mensen bij de soepbus in Den Haag. Foto David van Dam.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!