Bijna niemand lijkt ervan af te weten: het coronadorp voor dak- en thuislozen. Eerst gevestigd bij het ADO Den Haag stadion, nu op een haarspeld afstand van afslag Leidschenveen. Misschien wel de enige wie er alles over weet is Trudy Wijnia, HWW zorg verpleegkundige, die in het coronadorp de boel samen met de Kessler Stichting aan het runnen is.

Het voelt als een eer om met haar over dit project te spreken, want wat een barmhartig gebaar naar deze mensen die vaak door anderen als minderwaardig worden gezien. Trudy staat 24/7 in de startblokken voor ze als het nodig is.

Initiatiefnemer was zelf thuisloos
We gaan even terug naar hoe het coronadorp ontstaan is. De initiatiefnemer: Martijn van Rheenen, heeft op zichzelf al een bijzonder verhaal te vertellen. Ooit zelf thuisloos en nu een succesvolle zakenman, wil graag kansarmen helpen weer kansrijk te worden. Hij heeft voor de financiering en middelen gezorgd van het coronadorp. Vervolgens heeft de samenwerking tussen de gemeente, ADO, de GGD, HWW zorg, de Kessler Stichting en het burgerinitiatief Doneer een Dorp, geleid tot de uitvoering, de spreekwoordelijke ‘handen uit de mouwen’! Vanaf mei 2020 tot heden zijn zo 110 dak- en thuislozen uit omgeving Haaglanden met coronaklachten opgevangen!

Lees het complete verhaal in PDF formaat via de onderstaande link:

Barmhartig Den Haag op z’n puurst! Coronadorp vangt dak- en thuislozen op