Het wordt winters en koud en het aantal daklozen neemt toe! Tijd om je opvallend warm aan te kleden en op 6 december 2016 mee te tekenen voor een warme opvang van dak- en thuislozen.

Het aantal daklozen is in ons land sinds 2009 met 74% gestegen en een sobere bed bad brood voorziening is in Nederland niet voor iedereen toegankelijk. Wij vragen aandacht voor een warme winterregeling voor dak- en thuislozen.

Winteropvang beperkt open

Bij een bepaalde temperatuur opent de winteropvang haar deuren en kunnen mensen die dakloos zijn er terecht. Zodra het kwik stijgt, sluit ze weer. Een doorlopende winterregeling is wat ons betreft humaner dan een temperatuur-gebonden regeling. Sterker nog, mensen hebben het hele jaar door recht op opvang! Ze hebben recht op een basis, zodat ze van daaruit hun leven weer op de rails kunnen, eventueel met hulp en ondersteuning.

In het hele land willen we een stevig geluid laten horen voor een warmere winterregeling. In Den Haag doen we dit bij Haagse Harry. Dus kleed je opvallend dik aan, kom dinsdag 6 december naar het Haagse Harry beeld en teken voor een warme winter voor dak- en thuislozen. We hopen op een warme opkomst!

Lees ook:

Petitie voor warmere winteropvang aangeboden aan wethouder zorg Karsten Klein