Maatwerk bij toepassing jongerennorm voor Arnhemse dakloze jongeren in de bijstand.

Sinds enkele jaren heeft de gemeente Arnhem een meer gecoördineerde aanpak voor dak- en thuisloze jongeren. Verschillende organisaties werken bij het dak- en thuislozenloket samen met jongeren aan een stabiele woonplek en inkomen. Daarna helpen de professionals de jongeren zo nodig naar werk, studie of dagbesteding.

Daarbij maken ze gebruik van de handreiking ‘Maatwerk binnen de Participatiewet voor dak- en thuisloze jongeren’ van Divosa. Zo past Arnhem maatwerk toe bij de jongerennorm en zoektermijn voor dakloze jongeren in de bijstand.

Wat het grootste obstakel is vanuit de Participatiewet om dak- en thuisloze jongeren goed te helpen? Adjutha Francisca, consulent Werk en inkomen bij de gemeente Arnhem, hoeft niet lang na te denken: de jongerennorm voor bijstand. De jongerennorm gaat ervan uit dat ouders hun kinderen tot 21 jaar deels nog onderhouden. De norm is dus lager dan de bijstandsnorm voor mensen boven de 21 jaar. Maar wat als de ouders niet meer leven of als de relatie met de ouders verstoord is?

Lees het complete artikel op de website van Divosa:

‘Volwassen lasten betekent een volwassen uitkering’