Beeld: Kim van de Wetering.

Daklozenopvanglocaties zien een toename van het aantal bankhoppers in Nederland. Bankhoppers zijn thuislozen die hun netwerk uitputten om niet op straat te belanden. Ze logeren overal en nergens en hoppen zo letterlijk van bank naar bank. Ook de 23-jarige Jordi is bankhopper.

In 5 Dagen vertelt hij zijn verhaal: “Ik had nooit gedacht dat het zo ver zou komen.” Voorheen woonde Jordi op het vakantiepark waar hij werkzaam was. “Maar doordat ik daar stopte ben ik ook van het park af gezet. En toen is het zwerven begonnen.”

Van bank naar bank

Samen met zijn vriendin is hij heel Nederland doorgereisd op zoek naar onderdak. “Rotterdam, Maastricht, Assen, Leeuwarden, ga zo maar door.” Hij verbleef in de nachtopvang, maar ook bij vrienden, kennissen, en vreemden. “We gingen van bank naar bank, van hot naar her. Dan weer bij een vriendin, dan bij een vriend, dan op straat. Dan kwam er weer iemand die ons wilde helpen, waar we een nachtje konden verblijven. Maar na dat nachtje moet je er weer uit”, zegt Jordi. “Je komt toch in iemands privacy.”

Lees het volledige artikel op de website van NPOradio1.nl:

Jordi (23) moet bankhoppen om een dak boven zijn hoofd te hebben

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!