Geen hulpverleners maar ondernemers geven jonge Haarlemse daklozen een nuttig duwtje richting zelfstandigheid.

In Haarlem helpen (oud-)ondernemers samen met de gemeente en een corporatie dakloze jongeren aan een stabiele woonplek. Daar kunnen ze in alle rust zelfstandig worden. Het werkt beter en scheelt de gemeente veel geld.

Gat

In Haarlem vormt huisvesting het grootste struikelblok voor jongeren om economisch en sociaal op eigen benen te staan. ‘Kamers zijn duur en particuliere verhuurders kijken vrij strikt naar welke jongeren zich melden’, zegt Thomas Witteveen, ketenregisseur dak- en thuisloze jongeren van de gemeente. ‘Studentenkamers zijn niet altijd beschikbaar. Daar zit een gat, waar Bedrijf en Samenleving een waardevolle aanvulling op is. Dat de stichting garant staat voor de huur bij de woningcorporatie, krijgen jongeren zelf niet georganiseerd.’

Lees het complete artikel op de website van binnenlandsbestuur.nl:

Haarlem: Ondernemers helpen dakloze jongeren

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!