Een knappe geste. Tyson Fury (30) wil de volledige opbrengst van zijn gevecht tegen Deontay Wilder -zo’n negen miljoen euro- doneren aan daklozen en minderbedeelden. “Miljonair worden, interesseert me niet.”

“Ik ga het geld aan de arme mensen geven. Ik zal ook huizen bouwen voor de daklozen”, vertelde Fury vóór de clash met Wilder in Los Angeles. “Ik heb er toch geen nood aan. Miljonair worden, dat interesseert me niet. “Ik ben een bokser, geen zakenman.”

Bokswereld in alle staten nadat kamp voor WBC-titel tussen Fury en Wilder onbeslist eindigde: “Mayweather wandelde gedegouteerd naar buiten”
Fury worstelde in het verleden met drank- en drugsproblemen. Net dáárom wil de Brit nu een helpende hand bieden. “Wanneer ik naar huis ga, zal ik voor onderdak zorgen voor daklozen. Daarnaast wil ik ook een afkickcentra oprichten voor drugs- en alcholverslaafden. Eigenlijk was ik dat altijd al van plan. Hier (in Californië, red.) zijn, geeft me dat extra duwtje in de rug om het plan ook uit te voeren. Nooit heb ik zoveel daklozen gezien als op deze plaats.”

Lees het complete artikel via de onderstaande link:

Tyson Fury wil volledige opbrengst van gevecht tegen Wilder aan minderbedeelden schenken: “Miljonair worden, interesseert me niet”