Mensen die op straat leven, sterven gemiddeld dertig jaar eerder dan anderen. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd aan de Universiteit van Sheffield, op verzoek van de nationale liefdadigheidsinstelling Crisis voor daklozen.

Dakloze mannen overlijden volgens het onderzoek gemiddeld rond de leeftijd van 47 jaar, vrouwen zelfs op hun 43ste. Dit staat in sterk contrast met de levensverwachting van de gemiddelde westerling, die rond 77 jaar ligt.

Doodsoorzaken
De studie peilde ook naar de voornaamste oorzaken van deze vroege dood. Voor 30 procent van alle gevallen wordt het jong sterven veroorzaakt door drugs- en drankmisbruik.

Zelfmoord komt daarnaast weer negen keer zo vaak voor bij daklozen als bij mensen die een minder ruw leven leiden. Maar ook wat verkeersongevallen betreft, lopen daklozen meer risico, tot zelfs drie keer meer. Infecties zouden dan weer twee keer zo vaak een dakloze treffen en valpartijen leiden ten slotte drie keer sneller tot de dood.

Lees het volledige bericht op de website van het AD:

'Daklozen sterven 30 jaar jonger'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!