Als Haagse daklozen elders in het land een woning willen zoeken, is de gemeente Den Haag bereid een handje te helpen met de verhuizing. Waarom geeft de gemeente Den Haag daklozen geld om te stad te verlaten? Dat wilde SP-Kamerlid Maarten Hijink weten van de minister van VWS. Hij reageerde op het plan van de gemeente Den Haag om dak- en thuislozen die de stad willen verlaten, naar een krimpgebied

Straat Consulaat: in de grote steden zijn de wachtlijsten voor sociale huurwoningen lang. In de krimpgebieden is de kans op een sociale huurwoning veel groter. Daklozen zijn ook mensen zoals jij en ik. Veel mensen die in de opvang verblijf herken je niet als daklozen. Ze zijn hun huis kwijt geraakt en willen dolgraag een dak boven hun hoofd. Krimpgemeente zouden hier een belangrijk rol in kunnen hebben. Ook kan het juist weer werkgelegenheid op leveren in krimpgemeente als hun inwoneraantal weer stijgt.

Vanaf aanstaande vrijdag 28 februari 2020 staat er een fototentoonstelling in het Atrium van het stadhuis om het stigma wat rond hierom hangt onder de aandacht te brengen.

Lees het complete artikel op de website van binnenlands bestuur:

Haagse daklozen 'over de schutting gegooid'

Foto: rara….ja een schutting…