Bij de foto: Mariëlle Vavier is wethouder Armoede, Inclusie en Volksgezondheid.

Den Haag gaat gemeenten waar zij daklozen naartoe helpt verhuizen van tevoren informeren over hun komst. Gemeenten waren eerder woest op Den Haag omdat de hofstad dat juist niet deed.

Van Aalten tot aan Heerlen en Den Bosch en Oss. Lááiend waren ze op de gemeente Den Haag. Hoe durfde die grote stad haar daklozen zonder ons in te lichten naar onze gemeente te laten verhuizen, terwijl onze eigen inwoners jarenlang moeten wachten op een huurhuis?

De boosheid over het stilletjes verhuizen van honderden daklozen vanuit het Haagse naar elders in het land, of het ‘over de schutting gooien’, zoals sommige gemeenten het ervaren, leidde ertoe dat Den Haag de werkwijze – de zogeheten VerhuisboxPlus – heeft laten evalueren door een extern bureau. Dat onderzoek is nu klaar en de boodschap is helder: informeer de ontvangende gemeente actief over de verhuizing.

Eerder bleef verantwoordelijk wethouder Mariëlle Vavier er nog bij dat Den Haag over die verhuizing niet met andere gemeenten hoeft te overleggen: ,,Iedereen, dus ook dak- en thuisloze mensen, is vrij om zich in een gemeente te vestigen.”

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Den Haag komt woeste gemeenten tegemoet: stad laat voortaan weten als er een Haagse dakloze aankomt

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!