De Tweede Kamer heeft de wijziging van de Participatiewet in verband met de uitvoering van de energietoeslag 2023 aangenomen. Demissionair minister Schouten verzocht de Eerste Kamer het wetsvoorstel zo snel mogelijk te behandelen. Die doet het voorstel op 3 oktober aanstaande als hamerstuk af en stemt daarmee in met de wet.

De Tweede Kamer stemde op 21 september over het wetsvoorstel Energietoeslag 2023 en de bijbehorende moties. Het voorstel van minister Schouten van Armoede werd aangenomen.

Moties

Een aantal moties zoals om te onderzoeken welke groep jongeren onder de 21 toch betrokken kan worden bij de regeling voor energietoeslag en om de doelgroep uit breiden tot 150 procent van het sociaal minimum, werd verworpen. Een motie om samen met de VNG een plan op te stellen om het niet-gebruik van de energietoeslag 2023 tot het minimum te beperken, werd aangenomen.

Lees het volledige artikel op de website van gemeente.nu:

Wetsvoorstel energietoeslag aangenomen door Tweede Kamer

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!